PostHeaderIcon 3D Lifecasting

Maak kennis met de wereld van lifecasting en geniet van de schoonheid van 3D!

Wat is lifecasting? De naam zegt het al: 'levend weergeven'. Met een rubbersubstantie wordt een mal gemaakt, die alle details van het te casten object of lichaamsdeel overneemt. Zo zul je van je handen zelfs de kleinste rimpeltjes, poriƫn en nagelriemen terug zien.

Wat is er nu mooier dan iets voor altijd vast te leggen? Hierbij kunt je denken aan het lifecasten van je handen en de handen van je partner ineengestrengeld, met trouwringen en al. Of een uniek handbeeld samen met je gezin. Of de voetjes (of handjes) van jullie baby. Handen bevatten zoveel details, en deze zijn allemaal terug te zien in onze gedetailleerde handbeelden. Een verbintenis is met een handafdruk te vereeuwigen is prachtig, en daardoor vormt het ook een ultiem en waardevol cadeau voor jezelf of om te geven aan een dierbare. Zoals het geven van een cadeaubon voor een beeld van de handen van je ouders of een verlovings- of huwelijkscasting op die bijzondere dag van het (aanstaande) echtpaar. Ook pootjes van bijv. honden en katten kunnen op deze manier vastgelegd worden, mits ze een beetje naar hun baasje kunnen "luisteren" ;)

Hoe werkt het? Ik kom bij de klant thuis en maak het poeder voor de mal aan. Het is soms wat een kliederig karweitje, leg voor de zekerheid wat oude (hand)doeken klaar en een plastic zeiltje over de tafel. Zodra het rubber klaar is, kun(nen) je/jullie de handen in de warme, zachte mal steken in de gewenste houding. Na zo'n 10 minuten wordt dit relatief hard en kun je je hand voorzichtig los trekken. Ik neem de mal mee naar huis en maak deze verder af. Een paar weken later is het beeldje klaar en kun je hem ophalen. Omdat het om een breekbaar product gaat, verzend ik het liever niet...

Het maken van de mallen is allemaal handwerk, daarom komt het wel eens voor dat er kleine schoonheidsfoutjes in het eindproduct zullen zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine luchtbelletjes. Lange nagels worden bijvoorbeeld ook vaak niet goed overgebracht, omdat dit te kwetsbaar is. Natuurlijk zal ik mijn uiterste best doen om een goed resultaat te leveren, maar garanties voor een 100% perfect beeldje kan ik niet geven. Vooral bij (kleine) kinderen kan het resultaat wel eens afwijken, aangezien kinderen hun lichaamsdelen minder goed lang stil kunnen houden dan volwassenen. Het is aan jullie zelf om in de schatten of je kind (of huisdier) dit aankan, ik kan helaas geen geld teruggeven.