PostHeaderIcon Newborn

Een lief, klein wondertje is ter wereld gekomen; dat mag gevierd worden!! De eerste levensdagen van je kleintje gaan vaak zó snel, het hele kleine gaat er al gauw af. Alles is nieuw, je krijgt veel kraamvisite, er is kraamhulp aanwezig, het kindje groeit ontzettend snel en je probeert als gezinnetje een ritme te vinden; kortom, drukte en chaotische dagen alom. Juist daarom is het enorm waardevol  deze unieke periode vast te leggen. Met een newborn reportage kun je altijd vol liefde en trots terugkijken naar de eerste bijzondere dagen van jouw kindje!

Voor de newbornshoot kun je kiezen uit verschillende pakketten:

*   Pakket "BRONS" -> Lifestyle sessie - dagelijkse handelingen staan centraal - ongeposeerde fotografie
Een lifestyle sessie duurt max. 90 minuten. Hierbij maak ik een serie foto's te maken van de alledaagse momenten die toch zo bijzonder zijn. Denk hierbij aan het geven van borstvoeding of flesje; de baby slapend in zijn of haar wiegje; overzicht en of detailfoto’s van de babykamer; het geboortekaartje; beschuit met muisjes; etc. Tussendoor is er tijd om te knuffelen of een verschoning en natuurlijk leg ik deze dierbare momenten ook voor je vast. Voor deze sessie neem ik dus verder géén achtergronden en accessoires mee, maar gebruiken we jullie huis als levensgrote studio :) Bij het bronzen pakket hoeft je baby ook niet perse te slapen en/of in de foetushouding te kunnen, dus hoeft deze shoot niet beslist binnen de eerste 2 weken te gebeuren. Binnen een maand of 2 is wel prettig.

Pakket "ZILVER" -> Baby staat centraal - geposeerde fotografie
Hierbij ligt de focus puur op het baby'tje zelf. Ik kom max. twee uren bij jullie thuis fotograferen en neem allerlei attributen mee. Een échte newbornshoot wordt gedaan in de eerste vijf tot tien dagen na de geboorte. Je baby'tje is dan nog heel schattig klein, slaapt vaak nog veel en is lekker flexibel. Omdat de baby lange tijd 'opgevouwen' heeft gezeten in de baarmoeder, kan hij of zij ook voor de foto alle kanten op. Ik fotografeer newbornbaby's het liefst bij daglicht voor een zo naturel mogelijk effect, meestal aangevuld met daglichtlampen. 's Avonds op of donkere dagen neem ik ook mijn flits-setje mee. Verder neem ik mijn mobile studio mee met verschillende achter/ondergronden. Het duurt zo'n 15 tot 20 minuten om dit op te zetten, in de tussentijd kun je je kindje mooi vast in slaap wiegen of alvast voorzichtig uit de dekentjes wikkelen. Vooraf kun je aangeven welke spulletjes/poses/kleuren/achtergrondjes je aanspreken, dan zorg ik ervoor dat ik al het aangegeven spul mee neem. We doen zo'n 2 tot 3 verschillende settingen, mits de baby zich natuurlijk fijn voelt! Via de mail kun je aangeven naar welke setting/poses/accessoires jullie voorkeur gaat.

* Pakket "GOUD" -> Zowel baby als gezin staan centraal - geposeerde fotografie
Voor dit pakket geldt dat ik max. drie uren bij je aanwezig zal zijn, en -naast al het genoemde bij pakker ZILVER- zitten hierbij ook gezinsfoto's ingesloten; baby met mama, met papa, gezamenlijk, met eventuele broertjes en/of zusjes etc. Voor de foto's waar jullie als gezin op komen staan, neem ik mijn grote zwarte achtergrondkleed mee.

Kijk voor de prijzen van deze verschillende pakketten op mijn prijzenpagina.

Voor pakker ZILVER en GOUD geldt:
Deze sessies slagen het beste als de baby zo tussen de 4&14 dagen oud is. Pasgeboren baby’tjes zijn het allermooist als ze slapend en bloot zijn. Hierdoor krijg je een puur & sereen beeld. Door ze te laten slapen krijg je niet alleen mooie plaatjes, het is ook nog eens handig. De meeste kleintjes slapen fijn verder als ze eenmaal in dromenland zijn, dus kunnen we ze voorzichtig (zonder dat hij/zij wakker wordt) in allerlei poses neerleggen. Probeer ze voorafgaand aan de shoot wakker te houden, te badderen om ze rozig te maken en net van tevoren te voeden, zodat ze tijdens het fotograferen heerlijk doorslapen. Het is verstandig even 3 uurtjes rust in te plannen als ik kom fotograferen. Soms is het zo gepiept, maar meestal gaat er best even tijd in zitten en vereist het veel concentratie en aandacht. Het laat zich daardoor lastig combineren met kraamvisite. Je doet er goed aan om ook je partner op de hoogte te stellen van wat precies de bedoeling is, hoe lang het ongeveer kan duren en dat het 't mooist is als de baby lekker slaapt. Mijn ervaring is dat sommige pappa's iets minder geduld hebben dan de mamma's ;)

Ik vind het zelf altijd leuk om attributen te gebruiken bij newborn shoots. Zoals een schapenvachtje, mutsjes, een doek waarin ze kunnen hangen, of een schaal of mand waarin ze kunnen liggen. Hiervan heb ik zelf één en ander in beheer, dus vraag erna bij het maken van de afspraak. Je kunt zelf ook accessoires toevoegen zoals geboorteknuffels, eigen mutsjes, haarband, geboortekaartje etc etc. Maar natuurlijk kunnen we ook foto's maken in een zo naturel mogelijke sfeer, als je dat mooier vind.

Het is verstandig thuis de verwarming alvast wat hoger te zetten voordat ik langskom, als je wilt dat je kleintje in z'n nakie op de foto komt. Maak alvast een warme kruik klaar die we neer kunnen leggen op de plek waar de baby komt te liggen tijdens de shoot. Dan blijft je kindje lekker warm tijdens de newborn reportage... Ik neem ook altijd een klein elektrisch kacheltje mee die ik dichtbij de baby neerzet zodat hij/zij lekker kan slapen zonder het koud te krijgen. En trek de baby vóór mijn komst alleen een luiertje losjes aan met een dekentje erover heen. Dan hoef je alleen het luiertje nog maar uit te trekken en is de kans op wakker worden wegens uitkleden minder groot. Kijk hier en hier voor een kijkje achter de schermen incl. resultaat.

Het is tevens mogelijk om een geboortekaartje te laten maken van één van de foto's. Dan krijg je natuurlijk ook de mooiste foto's na een aantal weken toegestuurd, maar mail ik zo spoedig mogelijk (bijv dezelfde avond nog, of de dag erna) de foto's die je zou kunnen gebruiken voor het kaartje (zo'n 5 stuks). Degene die jij wilt gebruiken, kun je dan gelijk naar de drukker verzenden. Wegens drukte is het soms niet mogelijk om gelijk een afspraak te maken, dus als je de foto's voor het geboortekaartje wilt gebruiken, houd er dan rekening mee dat er wel een aantal dagen tussen kunnen zitten. Het mooiste resultaat krijg je 5 tot 14 dagen na de geboorte.

Naast de new-born reportage is het een mooi moment om de foto's te laten maken als je kleine iets ouder is, vanaf een maand of 3 à 4 zijn/haar hoofdje op kan heffen terwijl het op de buik ligt, zeer bewust kan lachen, met de voetjes speelt terwijl het op de rug ligt of als hij/zij stevig zelfstandig kan zitten. Zo rond de 6/8 maanden worden ze al echt een persoonlijkheidje, dit zie je vaak goed terug in de foto's! Het moment dat kindjes net kunnen zitten of staan is vaak ook prachtig, dan zie je in hun oogjes terug hoe trots ze op zichzelf zijn!

Klik hier voor de scherpe prijs voor een fantastische newbornreportage! Maak altijd ruim vóór je bevalling een afspraak, dan zet ik je uitgerekende datum in mijn agenda. Laat vervolgens zo snel mogelijk na de bevalling weten dat je kindje er is, zodat ik daar rekening mee kan houden en een datum met je kan plannen. Wees er tijdig bij, want... vol = vol... Meestal werk ik in en rondom Friesland, maar vanzelfsprekend wil ik ook wel verder reizen. Op de prijzenpagina staat ook beschreven hoeveel ct/p/km ik reken, berekend vanaf Hantum (ten Noorden van Dokkum).